انواع و اقسام رنگخوراکی
نوشته شده توسط : nadi

نکاتی مهم در مورد خرید رنگ خوراکی

  1. برای خرید رنگ  خوراکی همه اطلاعات و مشخصات روی جعبه و قوطی رنگ را مطالعه کنید.
  2. معمولا رنگ های مصنوعی دارای علامت استاندارد نیستند و ترکیبات نامعلومی دارند. بنابراین در زمان خرید سعی کنید معتبرترین برند رنگ خوراکی را انتخاب کنید.و حتما به بروشور آن دقت نمایید.
  3. اگر از رنگ های خوراکی خارجی استفاده می کنید حتما دارای مجوز باشد؛ و مورد تایید وزارت بهداشت قرار گرفته شده باشد.
  4. شرکت سازنده مورد تایید موظف هستند مواد تشکیل دهنده رنگ های غذا و همینطور مقدار مصرف و نوع مصرف آنها را بر روی برچسب آنها درج نمایند.
  5. رنگ های خوراکی باید دارای تاریخ تولید و انقضا باشند.

 رنگ های خوراکی را به چند گروه می توان تقسیم نمود

بطور کل انواع و گونه های مختلف رنگ های خوراکی را می توان یه سه گروه تقسیم کرد:

  1.  رنگ های گروه طبیعی
  2.  رنگ های گروه معدنی
  3.  رنگ های گروه ترکیبی

گروه رنگ های  طبیعی

همانگونه که از نام این گروه از رنگها مشخص است؛  به رنگ های خوراکی، طبیعی گفته می شود که منشا ان ها از گیاهان و حیوانات بوده باشد و به دو دسته زیر می توان تقسیم نمود:

  • نوع گیاهی.
  • حیوانی.

رنگ های نوع گیاهی:

رنگ های گیاهی از گیاهان استخراج می شوند؛ این گیاهان در طبیعت خود از رنگ بند های زیادی برخوردارند و به همین دلیل انسانها همواره تمایل داشتند از این رنگ بندی ها در البسه و همینطور تزیین مواد غذایی خود بهره برند بطور مثال می توان زعفران، کورکومین، چغندر، کارتاموس و یا گیاهان مختلف دیگر را نام برد.

رنگ های خوراکی حیوانی:

شاید برای شما جالب باشد و البته برای برخی تصور آن چندش آور است که برخی از رنگهای خوراکی از برخی حشرات گرفته شده است.

رنگ های معدنی:

رنگ های معدنی رنگ های هستند که در طبیعت وجود دارند مثل سنگ آهن که پیشینه استفاده از به دوران باستان باز میگردد و رنگ دی اکسید تیتانیوم که از تیتانیوم حاصل شده است.

رنگ های ترکیبی:

رنگ های ترکیبی از نام شان مشخص است از ترکیب  دو دسته رنگ طبیعی و مصنوعی تقسیم شده است.

رنگ های طبیعی:

رنگ های خوراکی از ساختار شیمیایی رنگ در طبیعت یافت می شود اما این به آن معنی نیست که رنگ های طبیعی از خود مواد طبیعی در طبیعت استخراج شده اند زیرا این کار به علت کمبود منابع اقتصادی یا دسترسی نداشتن به مواد خام صرفه اقتصادی ندارد هر چند افراد می توانند برخی از این رنگ ها را خودشان در اشپزخانه از مواد طبیعی موجود در منزل تهیه و تولید کنند که به آنها رنگ های خانه گی نیز می توانیم بگوییم. برای آشنایی با روش تولید برخی از این رنگهای خانگی پر طرفدار اینجا کلیک نمایید.

رنگ های خوراکی مصنوعی:

رنگ های مصنوعی همانند بسیاری از چیزهایی که نام مصنوعی را با خود یدک میکشند بر پایه محصولات طبیعی نیستند. این رنگها قالبا در طبیعت یافت نمی شوند و به روش شیمایی تولید می شوند.

فرایند تولید رنگ های خوراکی

فرآیند تولید رنگ غذا بطور کلی می توان در ۷ مرحله تقسیم کرد.

  1. تهیه مواد خام با کیفیت.
  2. عملیات استخراج رنگ دانه ها.
  3. فرآیند تصفیه
  4. عملیات تغلیظ
  5. انجام پالایش
  6. استرلیزه کردن
  7.  تنظیم درجه و قدرت رنگ

ویژگی های رنگ خوراکی خوب

برندهای رنگ غذا با کیفیت بافت و طعم خوبی دارند و علاوه بر زیباتر کردن مواد غذایی، اشتها برانگیز هستند زیرا باعث گیرایی و جذابیت مواد غذایی شده اند و احساس طبیعی بودن رنگ را به ذهن مصرف کننده القاء می کنند. از مهمترین ویژگی های رنگ های خوراکی باکیفیت و مرغوب  می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • این رنگ ها بوی خاصی ندارند. (و غالبا کاملا بی بو هستند).
  • رنگ شفاف و روشنی دارند.
  • ماندگاری بالایی دارند. (پایداری خوبی در استفاده شدن دارند).
  • قدرت بالایی  در رنگ دهی دارند.و مقدارکمی از آن می تواند حجم زیادی از مواد ترکیب شده را رنگی نماید.

از هر رنگ خوراکی درکجا استفاده کنیم؟

  1. رنگ سبز تیره:
    رنگ سبز تیره مناسب برای درست کردن موهیتو و رنگ دهی بالا به خلال پسته است و معمولا با توجه به حجم رنگ، قیمت رنگ مناسب می باشد.
  2. رنگ قهوه ای:
    رنگ قهوه ای ملایم برای پخت کیک، شیرینی و شکلات قهوه ای کاربرد دارد. و همچنین بعنوان روکش این خوراکی هااز ان استفاده می کنند.
  3. رنگ نارنجی:
    رنگ نارنجی برای استفاده در برخی غذاها و شیرینی ها کاربرد زیادی دارد.
  4. رنگ قهوه ای تیره:
    رنگ قهوه ای تیره بیشتر برای رنگ کردن کیک کاربرد دارد.و نمادی از حالت شکلاتی دارد.
  5. رنگ قرمز:
    رنگ های قرمز برای صورتی کردن خامه و خوشرنگ کردن کیک مورد استفاده قرار می گیرند.
  6. رنگ سبز روشن تر:
    رنگ های خوراکی سبز برای تهیه شربت و دادن رنگ فانتزی به کیک مناسب هستند.همچنین می توان از آن برای رنگ دهی به ژله و پاستیل ها استفاده کرد.

خرید رنگ خوراکی طبیعی مناسب

در هنگام  خرید رنگ های خوراکی گزینه های زیادی برای انتخاب وجود دارد. بررخی از افراد ترجیح می دهند از رنگهای خوراکی که خودشان دارای عطر و مزه هستند استفاده نمایند بارزترین این رنگهای خوراکی معروف، زعفران می باشد.که میتوان از عصاره زعفران بجای آن برای مواد غذایی که حجم زیادی دارند استفاده کرد. معروفترین عصاره های زعفران موجود در بازار ایران با دو نوع خاص برای دو نوع ذائقه خاص تولید گشته:

البته برخی از این رنگها را شاید تمایل داشته باشید که خودتان در منزل از مواد طبیعی بدست بیاورید. مثلا رنگ زرد از زردچوبه و زعفران، نارنجی از آب هویج و قرمز و آبی از چغندر. اما این نکته را هم در نظر داشته باشید که این رنگها غالبا حاوی ته مزه خاصی از موادی که از آنها بدست آمده اند می باشند؛ و احتمالا در مزه خوراکی شما اثر بگذارند!.

رنگ های طبیعی را چطور میتوان تهیه کرد؟

رنگ های طبیعی خوراکی را می توان به سه صورت زیر در بازار پیداکرد:

  • رنگ های غذایی مایع.
  • رنگ های غذایی ژل غلیظ.
  • رنگ های غذایی پودر.

رنگ های غذایی مایع:

یکی از دلایلی که رنگ رغذای مایع مقبولیت بالایی در بازار افزونه های مواد غذایی دارد به صرفه بودن آن است یعنی رنگ مواد غذایی با استفاده از رنگ مایع غلیظ می شود و به طور یکنواخت در مواد پخش خواهد شد. صنایع غذایی سوینچ در محصولات رنگ غذای خود، محصولات رنگ مایع را نیز تولید و در اختیار مشتریان عزیز که به سلامت خود اهمیت می دهند می گذارد.خرید رنگ های افزودنی و خوراکی مایع بیشتر به منظور استفاده در شیرینی و بستنی کاربرد دارد.

رنگ های غذایی ژل غلیظ:

ژل غلیظ یا خمیر بسیار ضخیم بوده و باید کم استفاده شود. پس سعی کنید یک بسته کوچک از رنگ غذا خمیری را بخرید.تا در طول زمان تاریخ مصرفش نگذرد.

رنگ های غذایی پودری:

خرید رنگ غذا پودری به منظور مزه دار کردن غذاها و خوراکی ها است و نقش مهمی را روی اشتهای اشخاص دارد.

 رنگ خوراکی با پودر طلایی

رنگ  طلایی همیشه جزو رنگ هایی هست که در هرچیزی که بکار رود جلوه شاهانه و زیبایی به موجودیت ان می دهد؛ لذا بسیاری از افراد علاقه مند به استفاده از این رنگ منحصر بفرد می باشند. چنانچه شما جزوافرادی هستید که به دیزاین و زیبایی کیک و دسر هایی که می پزید اهمیت می دهید و تمایل دارید دست پخت شما همچون جواهری برروی میز بدرخشد؛پیشنهاد ما استفاده از رنگ طلایی در سفره آرایی هایتان است.





:: بازدید از این مطلب : 64
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 19 دی 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: